Benvinguts!!!

Benvinguts!!!

Sempre havia volgut escriure un bloc, però mai sabia què escriure-hi... Fins que vaig ser mare... Aleshores em van començar a sorgir dubtes i inquietuds i vaig pensar que totes les meves hores de búsquedes per internet bé podien servir a alguna altra mare que tingués els mateixos dubtes i inquietuds que jo... Així que començo aquest bloc amb la idea d'anar publicant entrades que em semblin interessants o opinions sobre com funcionen les coses un cop canvies de ser la "filla de..." per passar a ser "la mare de..."

Espero que a aquells que caigueu per aqui us sigui útil alguna cosa...o si més no que passeu una bona estona! Gràcies per llegir-me!

dilluns, 17 d’octubre del 2016

Avui llegim: "Una tempesta de por"

Fa unes setmanes, per La Mercè, hi va haver uns dies de tempesta i a la Nineta li van fer por els trons. Des d'aleshores hem tingut alguns problemes perquè torni a dormir al seu llit la nit sencera. Se sol despertar a mitja nit plorant, o senzillament no vol anar a dormir. Fins i tot la por ha derivat a no voler entrar a la seva habitació ella sola. Així que havíem de fer alguna cosa.

Com a sol·lució immediata vàrem explicar-li què són els llamps i els trons i li vam posar vídeos de tempestes i un curt de pixar que, tot i que va sobre la gelosia, ens va semblar adient perquè hi surt un núvol que s'enfada i fa sortir llamps i trons i després es posa trist i fa ploure... Realment va funcionar, cada dia ens demanava el curtmetratge de Pixar. Però vam trobar que el tema encara no estava resolt, així que vaig buscar algún llibre que parlés sobre la por a les tempestes, i vaig trobar-ne un que ara us ressenyo:

Es diu Una tempesta de por i és d'una col·lecció que es diu Toni&Tina de Castellnou Edicions. La col·lecció fa servir dos conills (el Toni i la Tina) que viuen aventures per a tractar diversos sentiments o emocions (la por, la ràbia, la tristesa, la gelosía, la sorpresa i la vergonya). És una col·lecció que està feta amb la col·laboració de l'Hospital Sant Joan de Déu, i a les darreres pàgines de cada llibre tenen un apartat per a famílies i educadors que ajuden a fer servir el llibre per a tractar les diferents emocions. També hi ha un parell de jocs de preguntes amb imatges per jugar amb els infants.

En aquest cas concret, el Toni té por a les tempestes i la Tina intenta animar-lo fent-lo distreure amb alguna altra cosa, per exemple, fent xocolata desfeta! Us animo a que us el llegiu, o fins i tot a que el compreu, ja que considero que està molt ben fet. De fet, a casa nostra, ha donat peu a encetar una nova tradició (que vàrem començar la setmana passada): la xocolata de tempesta! Aqui us en deixo una foto:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada