Benvinguts!!!

Benvinguts!!!

Sempre havia volgut escriure un bloc, però mai sabia què escriure-hi... Fins que vaig ser mare... Aleshores em van començar a sorgir dubtes i inquietuds i vaig pensar que totes les meves hores de búsquedes per internet bé podien servir a alguna altra mare que tingués els mateixos dubtes i inquietuds que jo... Així que començo aquest bloc amb la idea d'anar publicant entrades que em semblin interessants o opinions sobre com funcionen les coses un cop canvies de ser la "filla de..." per passar a ser "la mare de..."

Espero que a aquells que caigueu per aqui us sigui útil alguna cosa...o si més no que passeu una bona estona! Gràcies per llegir-me!

dilluns, 4 de juliol de 2016

Sabates per nens

Quan la Nineta era un nadó, vaig fer un estudi sobre quines eren les millors sabates per ella. Sabia que el millor era que anés sense sabates però, iquan comencés a caminar? I per anar pel carrer? Quan jo començava a caminar potser es podia fer,  o a l'època dels nostres pares,  però avui dia? No me'n refio...  Així doncs, primer vaig buscar quines característiques havien de tenir les primeres sabates:
Primer de tot han de subjectar el peu (perquè si li ballessin les sabates, podria caure) però sense impedir el moviment (res de les típiques botetes de nadó) ja que si li agafen el turmell, els músculs d'aquella zona no han de treballar i s'atrofien. Després,  els dits dels peus han de tenir movilitat,  així que la part de la puntera ha de ser ample, també han de ser lleugeres (ja que si pesen,  pot perdre l'equilibri), i per últim, però no per això menys important, ha de ser ULTRAflexible (l'hem de poder arrugar o doblegar amb una mà).
Dit això, vaig començar a buscar quines marques de sabates complien amb aquests requisits, i vaig trobar unes sabates que són perfectes per quan comencen a caminar: es diuen "attipas" i bàsicament són uns mitjons amb sola,  així que tenen tots els requisits. Veureu,  a més,  que per davant (la puntera) són més amples i porten un petit reforç a la part de sobre per tal que els dits es puguin bellugar lliurement i que si es donen un cop amb la punta no els passi com quan anem descalços i ens donem el típic cop amb la taula de centre al dit petit del peu... L'única pega que vaig trobar-li va ser que a la Nineta li feien molta pudor els peus (però he de dir que ara amb altres sabates també li fan pudor... Així que deu venir de família...).
Ja tenia sabates per aprendre a caminar, però i per quan ja sabés caminar? He de dir que al web d'attipas diuen que les seves sabates estan fetes per dur entre els 3 mesos i els 3 anys,  però la Nineta les va fer servir per aprendre a caminar i prou.
Vaig buscar més marquea de sabates que complissin amb els requisits que us comentava abans,  i vaig trobar dues marques més: les "biomecanics" i les "vul·ladi".
Les biomecanics,  al principi em semblava que eren massa "bota" però vaig trobar unes vambes que eren més baixes i després vaig llegir que tenen a l'alçada dels turmells una part enfonsada en forma d'U que permet el moviment del turmell i evita pressions sobre el tendó d'Aquiles.
I les Vul·ladi... Què he de dir...  Algunes són molt "quiques" però la resta... Són moníssimes!!! 
Per cert,  en el meu afany de trobar les sabates perfectes, vaig trobar una altra marca com les attipas que fan el mateix tipus de sabata per adults! (per si voleu anar igual de còmodes que els vostres fills), l'empresa es diu collégien i és una empresa francesa.
Seguiré buscant marques de sabates que tinguin els requisits... Però de moment haver-ne trobat 3 o 4, no està malament... no?
En sabeu d'alguna altra? Comenteu!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada