Benvinguts!!!

Benvinguts!!!

Sempre havia volgut escriure un bloc, però mai sabia què escriure-hi... Fins que vaig ser mare... Aleshores em van començar a sorgir dubtes i inquietuds i vaig pensar que totes les meves hores de búsquedes per internet bé podien servir a alguna altra mare que tingués els mateixos dubtes i inquietuds que jo... Així que començo aquest bloc amb la idea d'anar publicant entrades que em semblin interessants o opinions sobre com funcionen les coses un cop canvies de ser la "filla de..." per passar a ser "la mare de..."

Espero que a aquells que caigueu per aqui us sigui útil alguna cosa...o si més no que passeu una bona estona! Gràcies per llegir-me!

dilluns, 16 de març del 2015

L'odissea de la "guarderia"

Estem començant a preparar el terreny per quan arribi el moment de reincorporar-me a la feina, i això vol dir començar a buscar una "guarderia". I això de buscar escola bressol és una odissea...


Primer de tot, al barri, o més ben dit prop de casa, hi ha 4 llars d'infants públiques i no sé quantes de privades, de les privades hem acotat la sel.lecció a 3 i de les 4 públiques també ens hem quedat amb 3. Algunes les hem descartat per la meva mania de les escales, i es que no concebeixo una llar d'infants amb escales... Si hi ha una emergència, com baixa 8 nadons una persona sola, o dues? I de totes les escoles bressol que hem visitat, normalment son 2 mestres per 8 nadons a lactants, 1 mestra per 14 nadons a caminants i 1 mestra per 20 nadons als grans, més una mestra que ajuda a les 3 classes, però tot i així... Les altres mestres també hauran d'ajudar als seus (si algun es queda paralitzat, o és un tossut...) hi ha tantes variables...

D'altra banda, la diferència entre privades i públiques no és massa gran pel que fa al preu...això de "públiques" és un dir, perquè costen 300€ al mes (quan la privada se'n va als 400€ que en comparació em sembla poc). La diferència recau més aviat en els horaris, ja que a la pública tenen un horari més acotat (de 8 a 5) i a la privada pots fer més la teva escollint les hores que necessitis entre les 7 del matí i les 7 del vespre.
Després hi ha el tema de la preinscripció, que a la privada és qui paga primer, entra, i a la pública va per punts. Si el nen/a té un germà/ana o el pare o la mare treballen a l'escola tens 40 punts, per proximitat de domicili tens 30 punts, per proximitat de feina tens 20 punts, per ser beneficiari de la renda mínima d'insenrció o quan l'alumne, el pare, la mare o els germans tinguin una discapacitat d'un mínim del 33% o si l'alumne té una malaltia crònica del sistema digestiu, endocrí o metabòlic (inclosos els celíacs) tens 10 punts, i si ets família nombrosa o monoparental tens 15 punts.

En fi, tu fas la preinscripció posant l'escola que t'agrada en primer lloc i després poses les altres (per no quedar-te sense escola) però si passa que la teva segona opció també es queda sense places a la primera, et quedes directament amb la tercera i potser és la que et queda més lluny! A més, et passaran al davant tots els nens que tinguin germans dins, els que tinguin família nombrosa o monoparental (o que no estiguin casats i hagin posat que el nen només viu amb un dels pares) i els que tinguin alguna de les coses de 10 punts o més d'una. Així doncs, si ets dels "normals" (per dir-ho d'alguna manera) només tens 30 punts (o 20 si vols que estigui al costat de la feina) i amb tota la gent que te 30 punts es fa una llista i es dóna un número. Un cop acabat el procés de preinscripció, es fa un sorteig i el número que toca fa de barem per saber qui entra i qui no, per exemple, si surt el 600 entraran tots els nens que tinguin els seguents números i que hagin demanat aquella escola en primer lloc fins a plenar places. És a dir, una loteria...

Total, que com que no se sap si entrarà a la pública o no, hem pagat la matricula d'una privada perquè almenys tinguem plaça en algun lloc... Quan hi hagi la preinscripció a la pública emplenarem el paperet i a veure si tenim sort i ens toca!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada